Hoewel partijen bij een overname van een onderneming over het algemeen werken met zeer uitgebreide overeenkomsten kunnen er door gewijzigde omstandigheden alsnog conflicten ontstaan. Niet alle risico’s zijn altijd goed afgedekt waardoor partijen er goed aan doen een advocaat bij te betrekken die gespecialiseerd is in overname conflicten.

Hoe worden overnameconflicten opgelost?

Er zijn verschillende manieren om een overnameconflict op te lossen. Dat kan via mediation, onderhandelen en procederen. Doorgaans kan een overnameconflict opgelost worden via onderhandelingen. Als dat niet lukt is een gang naar de rechter mogelijk of kan dit via arbitrage beslecht worden. Een groot voordeel van arbitrage is dat deze uitspraken niet openbaar zijn en dit leidt tot een snelle deskundige beslechting. Een nadeel van arbitrage is dat doorgaans geen hoger beroep mogelijk. Een voordeel van de gang naar de burgerlijke rechter is dat wel hoger beroep mogelijk is maar dat de gerechtelijke procedure doorgaans veel tijd in beslag neemt.

Waarom met een gespecialiseerd advocaat in overnameconflicten?

Bij het voordoen van een overnameconflict is het echter raadzaam eerst een strategie te bepalen voordat er gecommuniceerd wordt met de wederpartij. Dit om zo effectief en efficiënt mogelijk uw doel te bereiken. Daarnaast gaat het om complexe juridische materie waardoor het van belang is om te weten over welke bepalingen in de overeenkomst geschillen kunnen over ontstaan en hoe die in uw voordeel te interpreteren zijn.

Vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op

Als een overnameconflict zich voordoet is directe actie raadzaam. Met de combinatie van gespecialiseerde juridische kennis, ervaring en vindingrijkheid wordt voor u een oplossing gezocht.

Kwaliteit = oplossingsgerichtheid

Doelgerichte dienstverlening tegen een scherp tarief.