Governance gaat over het samenspel van gedrag en regels voor gedegen bestuur. Niet alleen voor beursvennootschappen is dit van belang, maar ook voor bijvoorbeeld zorgaanbieders, charitatieve instellingen, culturele instellingen en onderwijsinstellingen zijn codes ontwikkeld voor goed bestuur.

Waarom van belang?

Een goede sectorale kennis van Governance regels is van belang voor het besturen en beheersen en het toezicht houden op de instelling. Het voorkomt dat er problemen ontstaan in de bedrijfsvoering. Het schenden van de regels uit governance codes kan leiden tot de conclusie ‘wanbeleid’ door de Ondernemingskamer. En kan leiden tot hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders of toezichthouders.

Waarom contact met een advocaat ondernemingsrecht?

Het schenden van governance regels kan ertoe leiden dat besluiten niet juist worden genomen. Hierdoor rijzen er bijvoorbeeld vragen over de navolging van de interne regelgeving en toezicht daarop, of er sprake is van een tegenstrijdig belang, of de besluitvorming in een bestuur, toezichtsorgaan of een algemene vergaderingen wel zorgvuldig tot stand is gekomen. Dit alles doet de naam van de instelling geen goed en kan leiden tot conflicten binnen de instelling zelf.

Het waarborgen van governance regels voorkomt interne en externe conflicten. Kreinn advocatuur staat u hierin bij en behoedt u hiermee van gerechtelijke procedures.

Vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op

Als zich een conflict voordoet, is directe actie met een gespecialiseerde advocaat in het ondernemingsrecht raadzaam. Schroom dan ook niet om vrijblijvend contact op te nemen om uw vragen te stellen en/of om een eerste analyse en strategie te bespreken.

Met de combinatie van gespecialiseerde juridische kennis, ervaring en vindingrijkheid wordt voor u een maatwerk oplossing gezocht.

Doelgerichte dienstverlening tegen een scherp tarief.